Toen en nu

Klaver Giant Groep door de jaren heen

1923

Oprichting Klaver Technisch Bedrijf

In 1923 wordt de eerste stap gezet naar wat later de Klaver Giant Groep zou worden. In dat jaar richt Piet Klaver senior (1902) “zijn” Klaver Technisch Bedrijf op in Obdam. In 1959 wordt het bedrijf overgenomen door Vader Klaver (1931) en Frans Klaver. Het bedrijf maakt een snelle groei door. Begonnen met alleen een werkplaats aan huis, komt er al snel een winkel bij. Vanwege de groei van het bedrijf wordt naast de winkel aan de Dorpsstraat een bedrijfsvestiging geopend op het industrieterrein van Obdam. In 1990 neemt Piet Klaver junior (1958) samen met Ton Bankras het roer over van Piet Klaver senior.

1998

Oprichting Giant Telcom Security

In 1998 wordt Giant Telcom Security opgericht, door en met Nico Reus. De Klaver Giant Groep is hiermee een feit. Door het oprichten van Giant Telcom Security worden naast Elektrotechniek direct meerdere specialismen vertegenwoordigd, namelijk Telecom en Beveiliging.

2001, 2002 en 2003

Oprichting Giant ICT en Klaver Klimaattechniek

In 2001 komt daar ICT bij en daarmee bestaat Giant uit drie zelfstandige bedrijven: Giant Telcom BV, Giant Security BV en Giant ICT BV. In 2002 wordt de groep uitgebreid door het oprichten van Klaver Klimaattechniek BV. Vanaf dat moment kan men voor Klimaattechniek ook terecht bij de Klaver Giant Groep.

2005 en 2007

Oprichting Klaver Giant Alkmaar en Klaver Infratechniek

De groei houdt aan en in 2005 word een nieuwe vestiging opgericht in Alkmaar. Klaver Giant Alkmaar is net als Klaver Technisch Bedrijf gespecialiseerd in Elektrotechniek. In 2007 kunnen we met trots het zesde specialisme Infratechniek toevoegen aan de groep. Klaver Infratechniek BV is gevestigd in Nibbixwoud en is gespecialiseerd in Openbare Verlichting, terreinverlichting, remplace en distributienetten. Ook voor Service en Onderhoud bent u bij Klaver Infratechniek aan het juiste adres.

2017, 2018 en 2019

Verhuizingen 3 vestigingen

In drie jaar tijd zijn we met drie vestigingen verhuisd! Klaver Klimaattechniek, Klaver Technisch Bedrijf en Giant ICT hebben een prachtig nieuw onderkomen gekregen. Met deze verhuizingen hebben we niet alleen een mooie stap gezet die aansluit bij onze groei, maar ook geïnvesteerd in energiezuinige(re) huisvesting.

Anno nu

Acht bedrijven 400 collega’s

Op dit moment werken wij met bijna 400 collega’s aan de meest uitdagende projecten. Ons vak verandert continu en daarom blijven we ons ontwikkelen op gebied van nieuwe, energiezuinige technologische ontwikkelingen. Benieuwd waar we over een paar jaar staan? Blijf ons volgen.

CONTACT OPNEMEN