Managed Vulnerability Service

Ruimte voor een slogan

De Managed Vulnerability Service biedt tijdige inzichten in beveiligingsdreigingen die voortkomen uit systeemkwetsbaarheden. Door voortdurende monitoring en analyse van potentiële bedreigingen helpt deze service de organisaties voor te blijven op mogelijke inbreuken en zorgt ervoor dat hun bedrijf beschermd is tegen opkomende risico’s. Via gedetailleerde rapportage en proactieve maatregelen identificeert de Managed Vulnerability Service niet alleen zwakke plekken, maar biedt ook bruikbare aanbevelingen om deze risico’s te verminderen. Zo versterkt deze service de algehele beveiligingspositie van de organisatie.

Voor de Managed Vulnerability Service maken we gebruik van Tenable scansoftware, die een marktleider is op het gebied van kwetsbaarhedenscanning. Tenable’s geavanceerde technologie en uitgebreide scanmogelijkheden maken het de ideale keuze voor het behalen van de beste resultaten. Door gebruik te maken van Tenable kunnen we grondige en nauwkeurige beoordelingen van systeemkwetsbaarheden bieden, waardoor onze klanten profiteren van betrouwbare en effectieve beveiligingsinzichten. Deze samenwerking stelt ons in staat om hoogwaardig kwetsbaarhedenbeheer te leveren en helpt onze klanten een robuust beveiligingskader te handhaven.

OS-Discovery scan

Het eerste type wekelijkse scan die we uitvoeren is de OS-Discovery scan. Deze scan identificeert alle systemen met een IP-adres die actief zijn binnen de infrastructuur. Door deze actieve systemen en eventuele shadow IT te onthullen, biedt de OS- Discovery scan cruciale inzichten in het aanvalsoppervlak van de organisatie. Het begrijpen van het aanvalsoppervlak is de essentiële eerste stap in het beschermen van een omgeving, omdat het ons in staat stelt potentiële toegangspunten voor bedreigingen te identificeren en ervoor te zorgen dat alle systemen worden getraceerd en beschermd. We rapporteren overzichten zoals de dekkingsgraad en de gebruikte scope, tot in detailinformatie van specifieke IP-adressen.

Credentialed scan

Het tweede type wekelijkse scan is de credentialed scan, waarbij alle apparaten binnen het scanbereik worden onderzocht op kwetsbaarheden. Voor elke bevinding worden de impact en de exploitatiemogelijkheid gedetailleerd beschreven. Op basis van deze informatie bieden we aanbevelingen voor het prioriteren van inspanningen voor de mitigatie van deze kwetsbaarheden.

Grafiek met bevindingsniveaus

Daarnaast wordt onder andere de voortgang van de bevindingsniveaus geïllustreerd in een grafiek, die een duidelijke visuele weergave biedt van hoe kwetsbaarheden in de loop van de tijd worden beheerd en verminderd. Deze allesomvattende aanpak zorgt ervoor dat kritieke kwesties snel worden aangepakt, wat de algehele beveiligingspositie van de organisatie versterkt.

Ruimte voor een titel

Samenvattend omvat de Managed Vulnerability Service wekelijkse scans waarbij de bevindingen wekelijks worden gecommuniceerd. Daarnaast wordt maandelijks een rapport verstrekt met overzichten en managementinformatie, ondersteund door gedetailleerde scangegevens zoals eerder beschreven. Tot slot wordt elk kwartaal een vergadering gepland om de status en de algehele ervaring van de service te bespreken. Deze gestructureerde aanpak waarborgt voortdurende monitoring, heldere communicatie en discussies om de beveiligingspositie van de organisatie te verbeteren.

CONTACT OPNEMEN