Impressie van het seminar IT-beveiliging is Topsport

Op dinsdagochtend 9 april 2024 vond het goed bezochte seminar ‘IT beveiliging is topsport: hoe blijf je digitaal vitaal?’ plaats in het AFAS Stadion in Alkmaar, thuisbasis van voetbalclub AZ. Het door Giant ICT georganiseerde event bood de bezoekers een gevarieerd programma op het urgente en actuele thema IT security met participatie van technologiepartners als Fortinet, Hewlett Packard Enterprise (en Aruba), SentinelOne en Veeam.

In totaal werden 75 bezoekers middels diverse relevante sessies bijgepraat over de actuele stand van zaken op het vlak van de doorlopende uitdagingen die IT  security met zich meebrengt. Onderwerpen als (een greep) zero trust, dataprotectie/disaster recovery, EDR/XDR en vulnerability management passeerden de revue met actuele en relevante voorbeelden, waaronder het ‘lessons learned’ aspect.

De gemene deler en rode draad tussen de diverse sessies was eenvoudig te vangen: naast het structureel (be)wapenen tegen cyberrisico’s, alsmede het bedenken, doorvoeren en doorlopend aanpassen van het security beleid – denk daarbij ook aan het trainen van medewerkers (awareness) – gaat het met name om de kernvraag: wat doe je op het moment dat je getroffen wordt door een cyberincident? Kun je dan op basis van middelen en beleid terugvallen op een schone en veilige situatie? En vooral, weet je ook echt zeker of dit echt werkt?

Op deze vragen kan managed services kennishuis Giant ICT in samenwerking met de genoemde technologiepartners richting geven en oplossingen bieden.

Oud voetbalinternational Ron Vlaar, die een deel van zijn voetballoopbaan bij AZ speelde, maar ook uitkwam voor Feyenoord en Aston Villa, gaf een persoonlijke inkijk in zijn topsportcarrière en met name de aanloop naar het memorabele wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië, waarin hij met het Nederlands elftal uiteindelijk derde werd en een belangrijke bijdrage leverde aan het succes van het team.

Tijdens de afsluitende lunch gingen de bezoekers onderling nog met elkaar in gesprek om verhalen en ervaringen uit te wisselen. We kijken terug op een prachtig evenement vol waardevolle kennisdeling en willen zowel alle participerende partijen, sprekers en bezoekers bedanken voor de aanwezigheid! Graag tot een volgende keer.

Speciale dank aan Sophie Klaver voor de ondersteuning en het beeldmateriaal.

Giant ICT is onderdeel van de Klaver Giant Groep/VDK Groep